fredag den 15. juni 2012

Cambodia- Phnom Penh...

Vi tog en minibus fra Trat til Cambodia, man finder efterhånden ud af når man har rejst noget tid i asien at det altid tager længere tid end de siger, det kan man sige så godt vænne sig til....

Vi betalte 20 dollars for at få et papir hvor der stod vi har raske og hvad vi skulle gøre hvis vi blev syge. Ja, de ved godt hvordan de skal få penge fra turisterne. Et visum til Cambodia koster 200 kr


Vi tog en taxa til busstationen hvor vi skulle have en bus til Phnom Penh, vi har heldige at den kørte om søndagen.

Vi skulle vente 1,5 time på bussen, vi var bare glade for at der kørte en bus. Turen tog 6 timer, vi kom til byen først på aftenen.

Vi blev sat af lige ved night marked, hvilket vi var glade for, for vi havde ikke fået noget at spise hele dagen.
Man gik rundt mellem forskellige boder og valgte hvad man ville have at spise. Man sad på måtter på jorden og spiste, det var super hyggeligt. Det var desværre kun Night Marked i weekenden, og vi kom om søndagen.


Der var en del tiggere og især små børn som gik rundt og solgte bøger, de var meget nærgående. Vi valgte at købe is til 2 små drenge, som blev ved med at kigge på os med hundeøjne...
Vi boede på dette guest house, de var rigtig søde til at hjælpe os og meget gode til engelsk. De snakker meget bedre engelsk end f.eks i Thailand, det kom bag på os begge to
Dagen efter stod den på sightseeing rundt i byen i 32 graders varme...
Royal Palace

Independence Monument
De har mange fine brede boulevarder

Det var ikke alle kvartere der var lige pæne, men de fleste steder var der meget velholdt med store huse fra den franske kolonitid. Vi var begge to meget positivt overrasket over byen.
Man kan jo ikke tage til Cambodia uden at se og opleve hvad der skete under Pol Pot regimet, det er jo ganske forfærdelig at opleve. I 1975 blev denne skole overtaget af Pol Pots hær og blev lavet om til Prison 21 (S-21). Mellem år 1975 og 1978 sad der ca 17.000 mennesker i dette fængsel. De blev tortureret og slået ihjel på The Killings Fields Of Choeung Ek. Det er i dag lavet om til et museum. 

Dette var en fængselscelle, hvor der kun var en seng som de var bundet fast til.





Der var kun 3 fanger som overlevede at sidde i Prison 21. En af dem var kunstner og har efterfølgende malet dette maleri af sig selv.





Vi gik rundt derinde et par timer, og det er virkelig forfærdelig at læse hvad de har gjort ved disse mennesker. Der sad også familier herinde.
Wat Phnom, mange kommer i dag for at bede og få "Good Luck"




Der var mange markeder rundt i byen, hvor de lavede rigtig god mad
Man skal selvfølgelig have is når det er så varmt... 



Dagen efter kørte vi ud til Killing Fields Of Choeung Ek, som ligger ca 15 km uden for byen



Der er lavet et monument til ære hvor alle de mennesker som døde på Killings Fields og under Pol Pots regime


Man fik udleveret en audio guide, hvor der var beretninger fra ofre for Pol Pots regime og soldater. Det var meget trist at sidde og høre alle disse beretninger mens kan kiggede udover alle massegravene. Vi var begge to noget påvirket af at se Killing Fields.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar